PWA Royal League

Forum najlepszej ligi na świecie!

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2016-07-29 00:59:08

Isaiah Lee
Właściciel
Liczba postów: 8
Windows XPOpera 36.0.2130.65

26 lipca

26 lipca, 12:00

fOUSoN5102I.jpg
OFICJALNIE: ATARU TSUKADA ZWOLNIONY Z CHEQUER FC

Stało się to o czym spekulowano od dłuższego czasu. Japończyk został oficjalnie zwolniony z posady selekcjonera drużyny Chequer FC. "Szachiści" po 9 kolejkach zajmują ostatnią lokatę w swojej konferencji. Prócz tego mają drugą najgorszą różnice bramkową w lidze. Ostatnia porażka zespołu Tsukady ze Slyfox Impact przelała szare goryczy. Po zwolnieniu 42 latka prezes Chequer wypowiedział się na temat Ataru oraz przyszłego selekcjonera.

"Ataru Tsukada to niebywała postać jako trener i jako człowiek. Niestety ostatnie wyniki nie pozwoliły nam na kontynuowanie współpracy i musieliśmy podjąć taką, a nie inną decyzje. Rozmawiałem z Ataru i stwierdził, że doskonale nas rozumie i przeprasza, że nas zawiódł. To człowiek o wielkim honorze. Wiedział, że nie idzie mu najlepiej i z pokorą przyjął informacje o zwolnieniu. Co do następcy Ataru nie chce jeszcze nic mówić, ale nazwisko nowego selekcjonera zostanie ogłoszone w najbliższym czasie. Chcemy, żeby nowy trener od razu zaczął pracę z zespołem. Na koniec chce jeszcze raz wrócić do tematu Ataru i podziękować mu za to, że mógł być częścią naszej rodziny."

Po zwolnieniu Ataru Tsukady co raz głośniej mówi się o tym, że nowym selekcjonerem ma zostać już były trener AC Milanu Arsenio Genovesi. Wczoraj oficjalne konto AC Milanu poinformowało o rozwiązaniu kontraktu za porozumieniem obu stron.

26 lipca, 18:00

iremdmi71hmy.png
OFICJALNIE: ARSENIO GENOVESI NOWYM TRENEREM CHEQUER FC

Parę godzin po zwolnieniu Ataru Tsukady na oficjalniej witrynie Chequer FC pojawiła się wiadomość o tym, że następcą Japończyka zostaje były trener AC Milanu Arsenio Genovesi. Włoch trenował "Rossonerich" przez 3 lata. W tym czasie udało mu się raz wygrać Scudetto oraz Ligę Europy. W przeszłości 67 latek prowadził min. Rome, Fenerbahce, Villarreal czy reprezentacje Włoch. Nowy selekcjoner "Szachistów" zdążył już udzielić krótkiego wywiadu:

"Jestem niesamowicie szczęśliwy z możliwości dołączenia do tak wielkiego zespołu jakim jest Chequer FC. Byłem już na Chastle i widziałem się z zarządem. Stadion wywarł na mnie niebagatelne wrażenie od pierwszego kroku. Kiedy stanąłem na samym środku murawy usłyszałem głosy legend grające w przeszłości na tym obiekcie. Usłyszałem głosy kibiców. Mam nadzieję, że sprostam ich oczekiwaniom i zobaczą takie Chequer, na które zasługują. Jutro odbędzie się     pierwszy trening z zespołem i od razu pierwszy mecz. Na szczęście miałem przyjemność już współpracować z niektórymi graczami. Mocno ułatwi to i mi i graczom zadanie jakim jest wrócenie na szczyt tabeli Grand. Co mogę powiedzieć na koniec.... Let's go Chequer!"

Już jutro Arsenio Genovesi stanie przed pierwszym zadaniem jakim będzie mecz ligowy z Light-Blue Vikings.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
wearenerds - youroldpseudol - ndso - forum-cyrkino - serwerklasowy